Úvod » Cvičení na doma

Cvičení na doma 9

publikováno 11.01.2021

O hokeji s Davidem Krejčím

Elitní centr jednoho z nejlepších celků NHL si rovněž myslí, že v začátcích je vhodné do výuky bruslení zapojit i trenérky krasobruslení, poněvadž hráči získají dobrou techniku bruslení a správné návyky. Jako příklad zmiňuje jednoho z nejlepších hráčů a především bruslařů v NHL Jeffa Skinnera, který od mládí hrál hokej a věnoval se i krasobruslení. Dokonce v něm získal i medaili na juniorském mistrovství Kanady.

Dribling a svačina s Tomášem Noskem

Úvod videa je věnován rozcvičce, která je komplexní, pestrá a trvá zhruba 40 minut. Po ní je tělo správně připraveno na výkon fyzicky i psychicky. „Je důležité, aby rozcvička před zápasem měla správný rytmus i intenzitu, především v dynamické části. Ostatní, například protahovací cviky musí prováděny správně a zapracování s hokejkou a kuličkou prováděno přesně a soustředěně. Chybět by neměla ani rušná část, například skupinové hry s míčem,“ říká Slavomír Lener, manažer rozvoje ČH.

Na kole s Radko Gudasem

„Na kolo vyrážím trénovat v jakoukoliv roční dobu, nehledě na počasí. Kolo využívám jako tréninkový prostředek už mnoho let. Natrénuji kondici a přitom šetřím klouby, kolena a kyčle, navíc mi to nesmírně pomáhá psychicky. To, že ještě půjdu potom na led, mi vůbec nevadí. Dnes jsem vyjel na hodinovou vyjížďku, i když se teplota pohybovala kolem nuly. Jsem v přírodě, na čerstvém vzduchu a mohu si trénink naplánovat, jak momentálně potřebuji“, plánuje svůj den Radko Gudas. Cyklistika je dobrá jak pro rozvoj aerobní vytrvalosti, tak, při vhodném dávkování, i anaerobní vytrvalosti.

Discgolf a fotbalgolf s Ondřejem Kaše

„V jejich mládí jsem dbal na to, aby se oba synové seznámili s co nejširší škálou sportů, především sportovních her. Věřil jsem, že se jim to hodí pro další hokejový vývoj“, uvádí Robert Kaše, profesionální regionální trenér Českého hokeje a otec Ondřeje Kaše, útočníka Bostonu Bruins.

 

Aktualita

TÝDEN HOKEJE 2024
19. 1. 2024 se v COM-SYS ICE ARENĚ opět konala akce Pojď hrát hokej v rámci celonárodního Týdne hokeje. Ve spolupráci s hokejovým klubem HC COM-SYS Říčany, se tak uskutečnila náborová akce, která ukázala dětem i jejich rodičům, jak lední hokej vypadá a co hokejový život obnáší, a jak zábavná je výuka bruslení, která je startem pro tento sport. Na akci dorazilo 37 nových zájemců o základy bruslení v našem klubu a informování o tom,co obnáší hrát hokej.

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace