Úvod » Cvičení na doma

Cvičení na doma 10

publikováno 27.01.2021

Švihadlo 

V první části videa se švihadlem předvádí Tomáš Nosek cviky se švihadlem, které používá na rozcvičku, zapracování. „Švihadlo je pro mě výborným prostředkem abych rozvíjel koordinaci rukou a nohou a pohybový rytmus,“ popisuje využití švihadla ve své tréninku Tomáš. „Při skákání mějte pokrčené paže od loktů po ramena a švihadlem otáčejte v zápěstí, odrážejte se z prstů nohou, neskákejte příliš vysoko a doskakujte s citem na špičky“, dodává Tomáš.

Žebřík 

Ve druhé části videa ukazuje Tomáš Nosek, jaké skoky zařazuje ve spolupráci s regionálním trenérem Jiřím Šejbou mladším. „Agility žebřík se dá použít na začátek tréninku, pro zahřátí a přípravu organismu pro zátěž. Zároveň správně nabudí mladého hráče i psychicky“, říká Jiří Šejba. Na tomto místě použijeme návod a doporučení používání tréninkového žebříku tak, jak uvádí na webu Českého hokeje brankáři:

„Začínáme jednoduchým cvičením a volíme techniku před rychlostí. Hráči by měli pomalu zvládnout projít žebřík. Postupně mohou zrychlovat, pouze pokud zvládají techniku. Některá cvičení můžeme volit zároveň jako průpravná na led. Pro správné držení paží můžeme držet míč před sebou. Náročnější cvičení volíme až po zvládnutí správné techniky. Při otočce vede hlava pohyb. Pro zdatnější hráče můžeme volit žonglování a chytání tenisáků/míčů. Pokud nemáme koordinační žebřík, můžeme si ho nakreslit křídou na zem, využít izolepu, lepicí pásku, tkaničky. Pozor, nevolíme vyvýšený materiál jako je hokejka, nebo kulatina, aby nedošlo ke zranění“.

 

Rozcvička s Tomášem Noskem

Rozcvičku nejen před běháním, ale před každým typem tréninku, má mít každý hokejista či hokejistka ve svém programu. Nejenom, že správně zahřejeme a připravíme svůj organismus a svaly na následnou zátěž, ale díky vhodně zvoleným cvikům snížíme i možné riziko zranění svalů. Důkladná a dobře promyšlená rozcvička nás připraví na trénink i psychicky a začneme se včas soustředit se na to, co nás čeká dál.

 

Aktualita

TÝDEN HOKEJE 2024
19. 1. 2024 se v COM-SYS ICE ARENĚ opět konala akce Pojď hrát hokej v rámci celonárodního Týdne hokeje. Ve spolupráci s hokejovým klubem HC COM-SYS Říčany, se tak uskutečnila náborová akce, která ukázala dětem i jejich rodičům, jak lední hokej vypadá a co hokejový život obnáší, a jak zábavná je výuka bruslení, která je startem pro tento sport. Na akci dorazilo 37 nových zájemců o základy bruslení v našem klubu a informování o tom,co obnáší hrát hokej.

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace